sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Macarons

 

Löysin vihdoinkin melkein täydellisen Macaron-reseptin! Etin netistä kauan hyvää reseptiä macaroneihin ja samalla löysin monia hyödyllisiä vinkkejä joiden avulla macaronit onnistuu vielä varmemmin. Oon mun edelliseen macaron-postaukseen laittanu jo joitaki vinkkejä mut nyt laitan lisää vinkkejä reseptin sekaan. Onnistuneissa macaroneissa on kuoren ympärillä "pitsireunus" ja leivoksen pinta on tasainen.Alkuperäinen resepti on täältä. Ite tein macaronien väliin samettisen pehmeän maitosuklaatäytteen. Kannattaa kokeilla leipoa macaroneja jos vähäkin tekee mieli!:)  

Tarvitset:
2       munan valkuaista
2rkl   sokeria
140g tomusokeria
70g   mantelijauhoja
(elintarvikeväriä)

Täyte:
1dl      kuohukermaa
100g   maustamatonta tuorejuustoa
150g   maitosuklaata
2dl      tomusokeria

Erottele kanamunan valkuaiset kulhoon, päällystä kulho kelmulla ja jätä huoneenlämpöön yön yli.
Sekoita tomusokeri ja mantelijauho keskenään, siivilöi seos 2 kertaa siivilän läpi.
Vaahdota ikääntyneitä valkuaisia kulhossa kunnes valkoista vaahtoa alkaa muodostua, lisää sokeri ja vatkaa marengiksi, älä vatkaa kuitenkaan liikaa. Marenki on valmista kun taikina pysyy kulhossa ylösalaisin, mutta seos on vielä pehmeää ja kiiltävää.

Pyöräytä taikinaa lastalla jotta suurimmat ilmakuplat häviävät, lisää tässä vaiheessa elintarvikeväri. Lisää marenkivaahtoon siivilöity manteli-tomusokeriseos kolmessa erässä varovasti sekoittaen, älä sekoita liikaa. Taikina ei saa jäädä liian paksuksi, muuten pursotetut leivokset eivät asetu pyöreiksi, mutta taikina ei saa olla liian löysää, muuten macaronit takertuvat leivinpaperille paiston jälkeen. Valmis taikina on sileää ja tippuu nuolijasta hitaasti. Laita taikina pursotinpussiin, ja pursota pellille pyöreitä lantteja.

Jätä leivokset kovettumaan pellille huoneenlämpöön 30-45minuutiksi, kopauta peltiä 2 kertaa tasoa vasten, näiden vaiheiden ansiosta leivoksiin tulee paiston jälkeen pitsireunus ja ilmakuplat häviävät. Paista macaroneja 150-asteessa 11-13min.

Sulata maitosuklaa. Vatkaa täytteeseen tuleva kerma vaahdoksi, vatkaa sekaan loput ainekset ja sulatettu maitosuklaa. Laita täyte jääkaappiin jäähtymään.
Pursota täytettä kahden macaron-kuoren väliin.


Tässä vielä vinkit kerrattuna:

Ota valkuaiset huoneenlämpöön edellisenä päivänä

Siivilöi tomusokeri-manteliseos 2-3 kertaa siivilän läpi

Kun olet lisännyt tomusokeri-manteliseoksen ÄLÄ enää vatkaa, sekoita varovasti nuolijalla käännellen

Kopauta peltiä 2-3 kertaa heti kun olet pursottanut kaikki leivokset pellille

Anna leivosten kuortua pellillä tarpeeksi kauan (45-60min) ennen uunissa paistamista


Marion

8 kommenttia:

  1. Ooh, ihana ohje c: Pitää kokeilla tuotakin, sillä olemme tehneet mummini kanssa hieman eri ohjeella :3 Esim. täytteenä on mansikkahillo ;)

    VastaaPoista
  2. Ihana ohje, ehkä tuollaistakin pitäis kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Meikäläisellä ei onnistuisi noi,nimittäin joko palaa pohjaan tai menee muuten pieleen.:D Mutta kivoja ohjeita ja ne on helppo ymmärtää.:)

    VastaaPoista
  4. En nyt vaan sano pelkästään macaronseista,mut oikeesti sull on vaan ihana blogi<3 Ja kaikki noi sun reseptit on just sellasii mitä mä tykkään tehä ja tein noit macaronseja ja ne onnistu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos tosi paljo!:) Kiva ku sun macaronit onnistu :)

      Poista

Kommentit