keskiviikko 24. toukokuuta 2017

Soft n chewy chocolate chip cookies



Pehmeät ja sitkeät suklaahippukeksit. 
Tällä reseptillä saa täydelliset amerikkalaiset keksit. Täydellisten keksien tekemiseen liittyy muutama niksi. Valmis taikina kannattaa pakastaa ennen keksien paistamista, jotta koostumuksesta tulee pehmeä ja sitkeä. Keksejä kannattaa mielummin paistaa liian vähän aikaa, kuin liian kauan. Kekseihin voi myös lisätä maun mukaan esim. kuivattuja marjoja, tai erilaisia pähkinöitä. Itse käytin tällä kertaa tummaa- ja maitosuklaata sekä hasselpähkinöitä.



Tarvitset:

225g voita
2dl kidesokeria
2dl fariinisokeria
1 kanamuna
4.4dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
½tl ruokasoodaa
1tl vaniljasokeria
½tl suolaa
1dl hasselpähkinöitä
100g tummaa suklaata
100g maitosuklaata


Vatkaa voi, sokerit ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kanamuna ja vatkaa seosta, kunnes kanamuna on juuri ja juuri sekoittunut. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, suola, leivinjauhe ja sooda. Rouhi suklaat ja pähkinät karkeaksi rouheeksi. Lisää jauhoseos voisokerimuna-seokseen, sekoita tasaikseksi. Lisää lopuksi pähkinä- ja suklaarouhe.

Laita taikina pakastimeen 5-10 minuutiksi. Muotoile taikinasta käsin palloja, aseta ne leivinpaperille ja paista uunin keskitasolla 190-asteessa 8-10min. Taikinasta tulee n. 2 pellillistä keksejä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit